Meteen naar de inhoud
Home » Billy Koumetio kan een spannende carrière tegemoet gaan

Billy Koumetio kan een spannende carrière tegemoet gaan

Paul Gorst: Billy Koumetio scoort twee keer en helpt Liverpool aan een 4-2 overwinning op Paris Saint-Germain Under-21s in de Premier League International Cup.
Misschien had Billy Koumetio zich zelfs in zijn wildste dromen geen terugkeer van Liverpool als deze kunnen voorstellen. Terug op Merseyside, nadat zijn uitleenperiode bij Oostenrijk Wenen halverwege de campagne werd afgebroken, werd Koumetio geïnstalleerd als centrale verdediger naast Jarell Quansah in een verdiende overwinning tegen PSG.
Koumetio was een opvallende verschijning voor de Reds in het voorseizoen van 2020, wat de verwachtingen voor de jonge verdediger deed stijgen. In de volgende twee jaar zou hij twee keer in het eerste team verschijnen, voordat hij werd uitgeleend aan Oostenrijk om zijn ontwikkeling voort te zetten.
Na de wedstrijd zei Lewtas tegen Liverpoolfc.com: “Het was een geweldige avond voor ons. “De eerste helft zag het er waarschijnlijk uit zoals we wilden en we hadden veel spelers die op verschillende posities speelden. Maar om de wedstrijd zo aan te pakken en de volledige controle te nemen, daar was ik erg blij mee.”
Liverpool leed in de slotfase nog een concentratieverlies, toen invaller Noah Lemina een tweede treffer maakte om het resultaat een knauw te geven. Het maakte echter niet uit, want het resultaat betekent dat Liverpool nu twee uit twee heeft gewonnen in de Premier League International Cup. Volgende week is het dezelfde tijd en dezelfde plaats voor de U21’s als Braga de academie bezoekt.
Ondanks een blessure van Virgil van Dijk, is het dat gebrek aan speeltijd in Oostenrijk en niet de blessureproblemen van Liverpool dat leidde tot de beëindiging van zijn uitleenbeurt, en als er een geschikt onderkomen wordt gevonden, is het waarschijnlijk dat hij opnieuw wordt uitgeleend voor de tweede helft van het seizoen.
Sportief directeur Manuel Ortlechner gaf vorige week toe dat hij verwachtte dat Liverpool Koumetio zou terugroepen. Hij zei: “We staan in nauw contact en ik heb straks een telefoontje met Liverpool omdat ze Koumetio graag willen terughalen. Wij vinden hem nog steeds een ongelooflijk opwindende speler. Hij kan een heel spannende carrière tegemoet gaan. Maar Liverpool wil hem nu terughalen, ze hebben het recht.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *