Meteen naar de inhoud
Home » Darwin Nunez geeft toe dat hij het moeilijk heeft bij Liverpool

Darwin Nunez geeft toe dat hij het moeilijk heeft bij Liverpool

De Uruguayaan, die afgelopen zomer voor een recordbedrag naar Liverpool kwam, heeft op Anfield een gemengde start gemaakt voor Darwin Nunez: “Ik denk niet dat ik goed speel.” Nunez gaf een eerlijke beoordeling van zijn Liverpool carrière tot nu toe, en gaf toe dat hij zich moet verbeteren omdat Jurgen Klopp meer wil.

De Uruguayaanse spits werd in de zomer getekend voor een bedrag dat kan oplopen tot 85 miljoen pond, inclusief extra’s. Zijn prestaties dit seizoen waren soms briljant en soms verbijsterend, maar altijd boeiend. Nunez, explosief atletisch en opwindend onvoorspelbaar, is Liverpool’s agent van chaos.

Nunez heeft sinds zijn komst 10 doelpunten gemaakt in 25 wedstrijden, maar zijn prestaties hebben de meningen van de supporters verdeeld. Hoewel fans op sociale media snel geneigd zijn om af en toe een verkeerde beheersing of een mislukte schotpoging af te kraken, weten Liverpool-supporters dat de 23-jarige It heeft, die X-factor die bepaalde spelers onderscheidt.

The Reds staan negende in de Premier League – 10 punten achter Manchester United op de vierde plaats – en zijn uitgeschakeld in zowel de FA Cup als de Carabao Cup. Met 34 doelpunten in alle competities voor Benfica vorig seizoen, wil Nunez zijn huidige doelpuntentotaal verbeteren. Hij is nog geen wedstrijd voor Liverpool begonnen sinds hij vorige maand terugkeerde van een lichte blessure.

Het heeft Nunez niet ontbroken aan inzet en wil, maar hij is onder vuur komen te liggen vanwege zijn onbesuisde aanpak en, cruciaal, het ontbreken van een klinische scherpte voor het doel ten opzichte van de verwachtingen. De Liverpool forward is vastbesloten om op Anfield een klik te maken, omdat hij het vertrouwen van Jurgen Klopp in hem wil terugbetalen. “Het is een grote verandering”, vertelt Nunez aan Sky Sports. “Hier is de competitie sterker, competitiever. Ik had niet verwacht dat het zo sterk zou zijn.” In een interview met Sky Sports gaf Nunez toe dat hij zich nog steeds moet aanpassen aan de fysiek van de Premier League en bevestigde Klopp’s advies om rustig te blijven als hij in doelpuntenpositie staat. 

Een grote hulp voor Liverpool’s nr. 27 is het mentorschap van internationaal teamgenoot en voormalig Rode, Luis Suarez, die zelf een moeilijk debuutseizoen had op Anfield. Suarez scoorde in zijn eerste 18 maanden op Merseyside slechts 15 Premier League-doelpunten – maar dat aantal steeg tot 23 in het seizoen 2012/2013. “Maar ik denk dat met mij hetzelfde gebeurt als met Suarez. In zijn tweede jaar maakte hij het helemaal af.” voegde Nunez eraan toe.

Ondertussen heeft Nunez dit seizoen 15 grote kansen gemist in de Premier League, dat is meer dan elke andere speler. Maar de nummer 27 van Liverpool heeft de komende maanden de kans om twijfelaars de mond te snoeren in een poging om de Reds weer omhoog te trekken in de Premier League.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *