Meteen naar de inhoud
Home » Eigenaars Liverpool “overwegen nieuwe aandeelhouders”

Eigenaars Liverpool “overwegen nieuwe aandeelhouders”

De toekomstige koers van Liverpool is onzeker nadat de eigenaars zeiden dat ze “nieuwe aandeelhouders zouden overwegen” na berichten dat de club te koop staat. Fenway Sports Group (FSG), die Liverpool in 2010 kocht voor 300 miljoen pond, “nodigt uit tot aanbiedingen” voor de club, meldt The Athletic. FSG heeft in het verleden mogelijkheden bekeken, maar besloot er niet verder mee te gaan. Het is onduidelijk of er uiteindelijk een deal komt, maar FSG nodigt uit tot een bod.
Liverpool werd in mei van dit jaar door Forbes gewaardeerd op ruim 3,5 miljard pond, bijna 12 keer het bedrag waarvoor FSG de club in 2010 kocht. De Amerikaanse sportinvesteringsmaatschappij heeft een vraagprijs van 4 miljard pond vastgesteld om de club te verlaten, dus er is een enorm rijk individu, consortium of staat nodig om de Reds over te nemen.
Wie zou de club kunnen kopen? Wil Fenway Sports Group alleen financiële steun van een minderheidsaandeelhouder? Hoe lang zou een verkoop duren? Komt dit allemaal door de mislukte European Super League? Blijft Jurgen Klopp? Het ging maar door.
Investeerders in Dubai kijken mogelijk naar een aankoop van Liverpool FC, Engelands meest succesvolle voetbalclub, aldus mensen die bekend zijn met de zaak.
FSG heeft bewezen zeer scherpzinnig te zijn in het ontwikkelen van Liverpool als merk en het introduceren van het ‘Moneyball’-concept rond het werven en behouden van spelers, waardoor Liverpool de afgelopen zeven of acht jaar succes heeft gehad terwijl het een half miljard minder uitgaf dan Manchester City, Manchester United en Chelsea. Tijdens het bewind van FSG is Anfield getransformeerd, met een nieuwe hoofdtribune van 110 miljoen pond, terwijl de Anfield Road-tribune wordt heringericht. Dat 80 miljoen pond kostende project wordt volgende zomer afgerond en verhoogt de capaciteit tot ongeveer 61.000.
In plaats daarvan werd Liverpool gekocht door Tom Hicks en George Gillett Jr, die enorme schulden maakten voordat FSG de club in 2010 overnam. DIC heeft een kans om het beter te doen dan 15 jaar geleden na de beslissing van FSG om de club te verkopen en het zou een van de vele eigenaren uit het Midden-Oosten in het Europese voetbal kunnen worden.
Een Super League zou ongekende rijkdom hebben opgeleverd ten koste van echte competitie en aangezien Liverpool dit seizoen verre van zeker lijkt van een plaats in de top vier, versterkt dit waarschijnlijk alleen maar zijn frustratie over de ondergang van de ESL.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *