Meteen naar de inhoud
Home » Eigenaars Liverpool voeren gesprekken met twee consortia uit het Midden-Oosten over een deal van 3 miljard pond

Eigenaars Liverpool voeren gesprekken met twee consortia uit het Midden-Oosten over een deal van 3 miljard pond

Liverpool eigenaren Fenway Sports Group hebben de deur geopend voor een mogelijke verkoop van de Reds. Ze hebben gesprekken gevoerd met twee consortia uit het Midden-Oosten over een overname van 3 miljard pond.

De toekomst van Liverpool Football Club is de laatste maand onbekend geweest, sinds de Fenway Sports Group aankondigde op zoek te gaan naar investeerders of een mogelijke volledige verkoop van de club. De eigenaars van Liverpool, Fenway Sports Group, zijn benaderd door consortia uit Saoedi-Arabië en Qatar, meldt de Mail On Sunday.

Liverpool heeft de afgelopen tien jaar als club een relatief lange periode van stabiliteit gekend, met trofeeën in overvloed als resultaat. FSG, destijds New England Sports Ventures, kocht Liverpool in 2010 voor 300 miljoen pond. Forbes waardeert de club nu op ongeveer 3,68 miljard pond, en een zwak pond maakt de Premier League-club momenteel aantrekkelijker voor buitenlandse investeerders.

De Saudi-Arabische minister-president voor sportzaken prins Abdulaziz bin Turki Al Faisal zei dat de regering “zeker steun zal verlenen” aan een bod van de particuliere sector op Liverpool. Verschillende bronnen melden dat functionarissen van het consortium Fenway Sports Group-directeur Mike Gordon – de man die verantwoordelijk is voor de verkoop van Liverpool – hebben benaderd om hun belangstelling kenbaar te maken.

Hoewel er veel is om dankbaar voor te zijn dat FSG eigenaar is, beginnen de negatieven zwaarder te wegen dan de positieven en een financieel gemotiveerd vooruitzicht lijkt Liverpool nu tegen te houden op het veld. Fenway Sports Group Holdings LLC zei dat het samenwerkt met Goldman Sachs Group en Morgan Stanley om de interesse van kopers voor de club te peilen.

Met de club gewaardeerd op bijna 4 miljard pond, is er een vrij beperkte pool van potentiële kopers. Er is geen andere informatie verstrekt dan dat consortia van twee petrostaten uit het Midden-Oosten naar verluidt particuliere bedrijven zijn in plaats van staatsgroepen. Er is gesuggereerd dat de in New York gevestigde investeringsmaatschappij Redbird Capital Partners de partij zou kunnen zijn die klaar is om een stap te zetten. De groep bezit reeds een aandeel van 10% in Liverpool en is een potentiële optie om FSG over te nemen.

Onder FSG – dat naar verluidt ook gesprekken voert met een Amerikaanse koper – heeft Liverpool de Premier League, de UEFA Champions League, de FA Cup en de Carabao Cup gewonnen. De stap van FSG is nu gevolgd door de familie Glazer bij Manchester United, die zelf hebben verklaard dat zij op zoek zijn naar investeringen, maar ook openstaan voor het opgeven van hun meerderheidsbelang in de ploeg uit Old Trafford.

Sportsmail onthulde dat Manchester United ervan overtuigd is dat zij potentiële kopers van Liverpool kunnen afsnoepen in wat naar verwachting een oorlog om de hoogste bieder zal worden. De prijzen voor het kopen van voetbalclubs zijn alleen maar blijven stijgen. In mei werd Chelsea verkocht voor 4,9 miljard dollar, maar sommige analisten hebben al voorspeld dat Liverpool een nog hogere prijs zou kunnen opbrengen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *