Meteen naar de inhoud
Home » Firmino deelt zijn hartzeer over het feit dat hij niet in de WK-selectie is opgenomen

Firmino deelt zijn hartzeer over het feit dat hij niet in de WK-selectie is opgenomen

De Braziliaanse coach Tite heeft zijn 26-koppige WK-selectie voor Qatar samengesteld, inclusief de 39-jarige verdediger Daniel Alves, maar zonder de Liverpool-aanvaller Roberto Firmino, nu de vijfvoudig kampioen zich op het toernooi voorbereidt.
Iemand die echter niet is geselecteerd is Firmino van Liverpool, ondanks zijn goede start van de campagne. Firmino heeft dit seizoen in de Premier League zes doelpunten gemaakt en drie assists gegeven, meer dan Martinelli in beide afdelingen.
Firmino deelde op zijn Instagram zijn hartzeer over het wegvallen van de Braziliaanse WK-selectie en zei dat ‘het niet was waar hij van droomde of wat hij zich had voorgesteld’. “Langs komen om te bedanken voor alle mooie berichten. Het WK is een droom voor elke speler en bij mij zou het niet anders zijn”, schreef hij op Instagram.
Brazilië-baas Tite koos ervoor Firmino niet mee te nemen naar Qatar, ondanks dat hij de meest scorende Braziliaan is in de Premier League tot nu toe deze campagne.
De concurrentie voor een plaats in de Braziliaanse selectie is zwaar, gezien het aantal wereldtoppers waarover Tite beschikt. Gabriel verloor van Thiago Silva van Chelsea, Marquinhos van Paris Saint-Germain, Eder Militao van Real Madrid en Gleison Bremer van Juventus.
Brazilië is de favoriet om de wedstrijd te winnen en begint het toernooi op 24 november, met Servië als eerste tegenstander in Groep G. De ploeg en Tite komen op 14 november samen in de trainingsfaciliteiten van Juventus in Turijn, waar Brazilië een vijfdaags trainingskamp zal houden voordat het naar Doha vliegt.
Het wegvallen zal een zware klap zijn voor de spits, die tot nu toe een geweldig seizoen heeft gehad voor Liverpool, met acht doelpunten in 19 wedstrijden voor de Reds, waarvan twee in de Champions League.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *