Meteen naar de inhoud
Home » Jurgen Klopp sluit zijn vertrek bij Liverpool deze zomer uit

Jurgen Klopp sluit zijn vertrek bij Liverpool deze zomer uit

Jurgen Klopp heeft gezworen dat er een zomer vol veranderingen komt op Anfield – maar zijn vertrek bij Liverpool zal daar niet bij horen. De Duitse coach heeft al lang een legendarische status bereikt bij de club, maar dit seizoen is zijn moeilijkste campagne gebleken sinds het begin van zijn ambtstermijn op Anfield.

Zijn opmerkingen komen te midden van de slechte vorm van de Reds, die negende staan in de Premier League en 10 punten verwijderd zijn van een plek in de top vier. En hoewel dat niet zal worden opgelost door transferactiviteiten deze maand, staan veranderingen voor de deur. Klopp, die ontkende dat hij te loyaal is aan senior spelers, weet dat dat de enige manier is om vooruit te komen. De Reds-baas heeft zijn bezorgdheid uitgesproken over de huidige vormdaling en de nederlaag van afgelopen weekend bij Brighton omschreven als de slechtste vertoning uit zijn carrière.

Betrouwbaar journalist Fabrizio Romano deelde ook mee wat bronnen binnen Anfield hem hebben verteld over de houding van de Reds tegenover de Duitse baas, en beweerde dat ze altijd supporters van hem zullen blijven. Liverpool staat dinsdag tegenover Wolves in een FA Cup derde ronde replay en de wedstrijd heeft een enorme betekenis gekregen na de 3-0 nederlaag tegen Brighton, dat in ronde vier op de winnaars wacht.

“Of de positie van de manager verandert of er veranderen een heleboel andere dingen,” zei Klopp. “Dus wat mij betreft, tenzij iemand me zegt dat ik niet ga.” Maar hij zou er nog steeds voor kunnen kiezen om weg te lopen. En bij elke club kan het snel omslaan als de slechte resultaten blijven binnenstromen. Afgelopen april nog tekende hij een contractverlenging tot 2026 en in tegenstelling tot zijn situatie bij zijn voormalige club Borussia Dortmund, benadrukte de 55-jarige dat alleen een ontslag hem ervan zou weerhouden dat contract uit te voeren.

Klopp verwierp suggesties dat hij “te loyaal” is aan spelers die hem goed hebben gediend, maar benadrukte dat er realistische vervangers moeten zijn voor degenen die volgens hem hun tijd hebben gehad. Klopp heeft zeker niet genoten van zijn beste seizoen op Merseyside deze termijn. Hij was verantwoordelijk voor een aantal slechte selecties en wissels, die hem uiteindelijk wedstrijden hebben gekost. Het zou altijd een cruciale zomer worden voor Liverpool.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *