Meteen naar de inhoud
Home » Liverpool bereidt een nieuw contract voor Roberto Firmino voor

Liverpool bereidt een nieuw contract voor Roberto Firmino voor

Roberto Firmino en Liverpool kunnen hun associatie voortzetten nu er gesprekken gaande zijn over een nieuw contract. Lange tijd was Roberto Firmino ongewild een probleem voor Liverpool. Zijn goede vorm heeft geleid tot suggesties dat hij een nieuw contract zou kunnen verdienen, en een betrouwbare journalist heeft nu gemeld dat dit het geval zou kunnen zijn.
Eerder waren er al geruchten dat de speler, die dit seizoen al 21 keer voor de Reds heeft gespeeld, met negen doelpunten en vier assists en elke 106 minuten een doelpunt, een overstap naar Spanje of Italië zou kunnen overwegen.
Firmino had slechts zes minuten nodig om de score te openen in Liverpools 3-1 overwinning tegen Southampton op zaterdag, de perfecte manier om zijn waarde te bewijzen aan de Anfield hiërarchie. De veelzijdige aanvaller had slechts zes minuten nodig om het doel te raken tegen Saints op Anfield. En dat bracht hem op zeven doelpunten in de competitie.
Firmino is nooit de snelste geweest in termen van snelheid, maar het voortschrijden van de jaren zou niet al te veel invloed moeten hebben op zijn spel. Klopp werd vorige week ook gevraagd naar een mogelijk nieuw contract voor Firmino, waarop hij beweerde dat er “normale gesprekken” gaande waren en dat “we zullen zien wat daar gebeurt.”
Ondanks zijn uitstekende vorm werd hij verrassend weggekaapt uit de WK-selectie van Brazilië, maar de speler zal worden beloond met verse nieuwe voorwaarden om zijn associatie te verlengen. Wat betreft Firmino’s WK snub, geeft baas Jurgen Klopp toe dat het moeilijk was voor zijn speler om te nemen. De Duitse tacticus zei: “Een klap, zeker. Het is duidelijk. Je kon het niet zien op de training, maar het is duidelijk.”
Jurgen Klopp zal het WK gebruiken om zijn spelers aan de tand te voelen, want de Reds plannen een lang kamp in Dubai. De pauze zou hun batterijen kunnen opladen en spelers als Roberto Firmino zouden klaar kunnen zijn voor een fellere strijd op het veld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *