Meteen naar de inhoud
Home » Liverpool bereikt akkoord met Manchester United-doelwit Cody Gakpo

Liverpool bereikt akkoord met Manchester United-doelwit Cody Gakpo

Liverpool heeft Manchester United verslagen in de race om vleugelspeler Cody Gakpo na een akkoord met PSV, maakte de Nederlandse ploeg maandag bekend. De overeengekomen prijs ligt tussen de 40 en 50 miljoen euro en de 23-jarige speler heeft toestemming gekregen van zijn club om naar Engeland te reizen voor een medische keuring.

Gakpo, 23 jaar, had een indrukwekkend WK in Qatar, waar hij drie keer scoorde en Nederland hielp de kwartfinales te bereiken. Ooit stond de PSV Eindhoven-aanvaller en WK-ster op de radar van Bayern München en Manchester United. PSV-directeur Marcel Brands maakte het nieuws maandagavond bekend en zei dat het “een recordtransfer voor PSV” is.

Voordat PSV zijn verklaring bekendmaakte, was bekend dat Liverpool vergevorderde gesprekken voerde met PSV over de transfer, omdat ze een andere aanvallende speler wilden binnenhalen na langdurige blessures van Luis Diaz en Diogo Jota. Gakpo heeft dit seizoen 35 doelpunten en assists verzameld voor PSV en het Nederlands elftal, waarmee hij de productieve vorm die hij in 2021-22 liet zien vasthield.

Reds-verdediger Virgil van Dijk, een internationale teamgenoot, sprak vol lof over de vleugelspeler tijdens het WK. Gakpo zal op Anfield samenwerken met zijn Nederlandse aanvoerder, die tijdens het WK over hem zei: “Hopelijk kan Cody naar de maan en terug. Als al het nodige papierwerk is afgerond, kan Gakpo op 2 januari live op Monday Night Football op Sky Sports tegen Brentford debuteren bij Liverpool.

Liverpool won maandag bij Aston Villa om zesde te blijven in de Premier League, maar staat nu slechts vijf punten achter op de Champions League-plaatsen na een moeilijke start van de campagne.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *