Meteen naar de inhoud
Home » Liverpool doelwit Jude Bellingham scoort een kopbal tijdens de 6-2 overwinning van Engeland op Iran

Liverpool doelwit Jude Bellingham scoort een kopbal tijdens de 6-2 overwinning van Engeland op Iran

Jude Bellingham was een uitblinker voor Engeland in de 6-2 overwinning op Iran, waardoor de fans van Liverpool allemaal dezelfde gedachten hadden over het veelbesproken transferdoelwit van de club. Bellingham opende de score met een kopbal die voorbij de Iraanse doelman schoot – zijn allereerste Engelse doelpunt. Het laatste – en enige andere – tiener talent dat dit deed was Michael Owen tegen Argentinië in Frankrijk ’98. In de jaren daarna zou Owen de Ballon d’Or winnen en naar Real Madrid gaan.

Bellingham betaalde het vertrouwen van Gareth Southgate terug, want hij werd geselecteerd om de wedstrijd te beginnen op het middenveld naast Declan Rice en Mason Mount. Ondanks zijn jeugdige leeftijd krijgt Bellingham al lovende kritieken – en vergelijkingen met enkele grootheden uit het verleden. Een daarvan is Gerrard, die 21 keer scoorde in 114 optredens voor Engeland en 17 jaar lang het middenveld van Liverpool leidde. De middenvelder van Borussia Dortmund heeft ook toegegeven dat de Liverpool-legende zijn idool voor Engeland was toen hij opgroeide.

“Gerrard was waarschijnlijk mijn grootste,” vertelde hij de BBC. “Het karakter dat hij heeft, naast het voetbal, is van wereldklasse. Als je dan zijn capaciteiten toevoegt, is het een lachertje.” Berichten over de interesse van Liverpool in Bellingham zijn niet moeilijk te vinden, met de 19-jarige alom beschouwd als het nummer 1 transferdoelwit van de club voor komende zomer. Hij is ongetwijfeld een van de meest gewilde spelers ter wereld, nadat hij de afgelopen maanden in verband werd gebracht met Real Madrid, Manchester City, Manchester United en Chelsea.

Als Liverpool de 19-jarige van Dortmund zou kunnen overnemen, zou dat een terugkeer betekenen naar zijn thuisland, waar hij de jeugdacademie van Birmingham doorliep en op 16-jarige leeftijd zijn debuut maakte. Bovendien zou Liverpool in de race om de handtekening van Bellingham een enorm voordeel kunnen hebben, omdat het onwaarschijnlijk wordt geacht dat de CEO van Borussia Dortmund, Hans-Joachim Watzke, de Engelsman wil verkopen aan door de staat gesteunde clubs. Bellingham is een voor de hand liggend doelwit voor Liverpool, nadat het in de afgelopen twee zomers heeft nagelaten geld te steken in het centrale deel van het veld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *