Meteen naar de inhoud
Home » Liverpool heeft ‘een oogje laten vallen’ op een middenvelder uit de Premier League

Liverpool heeft ‘een oogje laten vallen’ op een middenvelder uit de Premier League

Liverpool heeft blijkbaar een ‘oogje laten vallen’ op een middenvelder uit de Premier League met één onderschatte eigenschap waardoor hij in de buurt komt van Trent Alexander-Arnold. Volgens een verslag van Dean Jones van GIVEMESPORT hebben de Reds “een oogje in het zeil gehouden” op de Portugese middenvelder Joao Palhinha van Fulham, die supporters heeft geboeid met zijn werk om de club weer een solide Premier League-macht te maken na zijn promotie uit de EFL Championship vorig jaar.

Fulham, een van de meest consistente spelers in de competitie dit seizoen, weet dat ze met deze 27-jarige Portugese international een juweeltje in huis hebben en wil hem absoluut niet kwijt. Hij heeft het grootste deel van zijn carrière in Portugal doorgebracht bij Sporting Lissabon, voordat hij in de zomer naar de Premier League verhuisde.

De Reds en Tottenham zijn naar verluidt onder de indruk van zijn prestaties en houden hem in de gaten met het oog op de zomer, hoewel een eventuele overstap van Liverpool deze maand meer zin heeft gezien de situatie waarin Jürgen Klopp zich bevindt. Het was altijd de diepte van de ploeg die Liverpool dit seizoen zou verslaan, maar de omvang van het probleem is pas duidelijk geworden sinds het begin van de campagne.

Veel van de aandacht sinds Palhinha aankwam in Engeland is gericht op zijn bal- winnende capaciteiten. En dat is zeker begrijpelijk, gezien het feit dat hij meer succesvolle tackles (45) heeft genoteerd dan welke andere speler in de vijf grote Europese competities tot nu toe. Het ijverige juweeltje is aantoonbaar een van de aanwinsten van de zomer in de eredivisie. Hij begon 17 van de 18 competitiewedstrijden en vormt de rode draad in de verdediging en de aanval. Zijn consistentie is bijna ongeëvenaard in de competitie voor spelers op deze positie.

Het is bekend dat Liverpool op zoek is naar een paar middenvelders, dus de berichten dat Palhinha naar Anfield wil verhuizen zijn niet zo verrassend. Met zijn 27 jaar is Palhinha maar een paar jaar jonger dan Fabinho, maar back-up opties hoeven niet per se jonge talenten te zijn. Hoewel hij tegen het begin van volgend seizoen 28 is, zou het geen enkele verrassing zijn als een grote club hem op middellange termijn zou willen hebben. Gezien Fabinho’s moeilijkheden dit seizoen zou dat misschien Liverpool kunnen zijn.

Liverpool supporters kunnen alleen maar hun lippen aflikken bij het vooruitzicht om zo’n onvermoeibare speler in hun midden te hebben. Het valt nog te bezien of ze financieel kunnen concurreren met hun rivalen, zeker nu hun huidige eigenaren de club willen verkopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *