Meteen naar de inhoud
Home » Liverpool loopt tegen een schokkende 3-1 nederlaag aan tegen Brentford

Liverpool loopt tegen een schokkende 3-1 nederlaag aan tegen Brentford

Liverpool is maandag tegen Brentford tegen een schokkende 3-1 nederlaag aangelopen. Een reeks defensieve blunders heeft hun streven naar een top-vier plaats in de Premier League geschaad. Brentford komt in goede vorm aan deze wedstrijd, na een gelijkspel met Tottenham en een overwinning op West Ham in hun laatste twee wedstrijden. Liverpool heeft de laatste vier competitiewedstrijden gewonnen.

Het eigen doelpunt van Ibrahima Konate in de 19e minuut en de kopbal van Yoane Wissa in de 42e minuut gaven de thuisploeg echter een verdiende voorsprong. Elke voorzet van Bryan Mbuemo vanaf rechts voor de rust zorgde voor chaos. Na de pauze kwam Liverpool in actie, na een dramatische drievoudige wissel van Jurgen Klopp, waarbij Virgil van Dijk werd teruggetrokken.

Nadat Liverpool was ontsnapt aan nog twee doelpunten bij set-pieces vanwege buitenspelbeslissingen bij videoherziening, kwam het twee keer op achterstand toen een fout van Harvey Elliott Mathias Jensen in staat stelde Yoane Wissa op te stellen. In zijn eerste optreden sinds de nederlaag van Frankrijk in de WK-finale tegen Argentinië in december, nam Konate een groot deel van de schuld op zich voor het slechte defensieve optreden van Liverpool. Liverpool slaagde er na de herstart niet in hun dominantie in balbezit waar te maken en Bryan Mbeumo bezegelde zes minuten voor tijd de overwinning.

Er zijn overal afwezigen. Het waren blessures die ten grondslag lagen aan Liverpools inzinking in het Covide seizoen en er zullen mensen zijn die zich afvragen waarom deze ploeg zo vatbaar lijkt. The Reds lieten de kans liggen om de Champions League plekken te benaderen, en staan nu vier punten achter Manchester United op de vierde plaats, terwijl het vastberaden Brentford stijgt naar de zevende plaats – twee punten achter hun Merseyside tegenhangers. Brentford is ongeslagen in zes wedstrijden – hun beste reeks in de hoogste klasse sinds meer dan 80 jaar – en stijgt naar de zevende plaats.

Darwin Nunez, vorig jaar voor 64 miljoen pond overgekomen van Benfica, was een van de andere voorbeelden van Liverpool’s problemen. Deze wedstrijd had er heel anders uit kunnen zien als Nunez in de achtste minuut een gouden kans had benut. Nunez werd vrijgelaten door Mohamed Salah en omspeelde Brentford-doelman David Raya, maar zijn schot werd van de lijn gehaald door Ben Mee. De Uruguayaan heeft dit seizoen meer ‘grote kansen’ (15) gemist dan welke andere speler in de divisie dan ook. “Darwin heeft ons kansen gekost”, gaf Klopp na de wedstrijd toe.

Bovendien zijn Luis Díaz en Diogo Jota langdurig afwezig en kampt Roberto Firmino met een kuitprobleem. Misschien is het pech, misschien heeft het te maken met de niet aflatende intensiteit die Klopp eist of misschien is het gewoon het bewijs van een verouderende ploeg die verjonging nodig heeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *