Meteen naar de inhoud
Home » Liverpool mist vertrouwen en energie

Liverpool mist vertrouwen en energie

Voor Liverpool was de inzinking al zorgwekkend voordat ze zaterdagmiddag het veld betraden tegen Brighton. Wat volgde onderstreepte dat nog eens. Door de 3-0 nederlaag staat de ploeg van Jurgen Klopp nu negende, zeven punten los van de top vier en nog eens 16 van de top. Henderson nam het na de nederlaag op voor de ploeg en zei: ‘Alles ging fout van het begin tot het einde. Brighton was in alle afdelingen beter dan wij.
Voor de Reds betekent het dat hun hoop op kwalificatie voor de Champions League van volgend seizoen aan een zijden draadje hangt, omdat ze nu zeven punten achter staan op de vierde plaats, Newcastle United, met wedstrijden tegen Chelsea, Everton en Manchester United in het verschiet.
Op de vraag of het verlies van Brighton Liverpool’s slechtste prestatie was onder Klopp sinds zijn aanstelling in oktober 2015, zei Henderson: “Waarschijnlijk. Ik kan me geen andere herinneren. Een echt zware dag.”
“We moeten bij elkaar blijven en proberen om dingen heel snel te veranderen, want de wedstrijden komen dik en snel en we moeten proberen om zo goed mogelijk te leren en een reactie te laten zien,” zei Henderson.
WAT NU VOOR LIVERPOOL? Hoewel Premier League glorie nu zeker buiten bereik is voor de Reds, hebben ze misschien nog een kans op de FA Cup, maar dan moeten ze volgende week Wolves thuis verslaan in een replay.
Zonder vertrouwen en energie zal het moeilijk worden om de zaken om te draaien. Er moet iets veranderen en zelfs één contract is misschien niet voldoende, zo moeilijk heeft Liverpool het momenteel.
Toen Henderson sprak over de mentale toestand van het team, na een reeks slechte prestaties en resultaten na het WK, beschreef hij hen als “weinig zelfvertrouwen” en een algemeen laag energieniveau.
De Liverpool-schipper werd ook gevraagd of hun slechte vorm verontrustend is. Hij gaf geen antwoord, maar zei: “Natuurlijk is het echt teleurstellend. We weten dat we beter kunnen spelen en nog meer kunnen geven. Maar je moet blijven werken.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *