Meteen naar de inhoud
Home ยป Liverpool’s vernederende 3-0

Liverpool’s vernederende 3-0

Liverpool manager Jurgen Klopp hekelde de inzet van zijn ploeg in een vernederende 3-0 Premier League nederlaag bij Brighton & Hove Albion die hij de slechtste ooit in zijn regeerperiode noemde. “Het was slecht. Echt slecht.” Jurgen Klopp’s onmiddellijke reactie op de zware nederlaag van Liverpool tegen Brighton op zaterdag was kort en bondig.
Brighton won gemakkelijk nadat de doelpunten van Solly March aan het begin van de tweede helft werden gevolgd door de late treffer van Danny Welbeck, terwijl de ploeg van Roberto De Zerbi boven Liverpool klom naar de zevende plaats in de Premier League. Vanaf dat moment bleef Liverpool levenloos en maakte Danny Welbeck er in een laat stadium 3-0 van, in wat misschien wel het meest verontrustende en toch voorspelbare resultaat van het seizoen was. Voor Brighton lijkt het herstel gemakkelijker. Leandro Trossard was het land ontvlucht na een ruzie met De Zerbi, hoewel de manager na afloop zei dat hij “klaar was om de deuren te openen” voor een toenadering.
Klopp zei dat hij had geprobeerd de tactiek van Liverpool te veranderen in een poging hun slechte reeks te stoppen, maar gaf toe dat de spelers niet goed omgingen met de veranderingen. “Ik had een idee om de formatie te veranderen en dat was om te proberen het team te helpen. Dat was het idee. Maar we hebben het nooit goed gedaan,” zei hij.
De campagne van Liverpool is ontspoord door slechte prestaties en blessures bij belangrijke spelers, met aanvoerder Virgil van Dijk die ontbreekt door een hamstring en recente ondertekening van Cody Gakpo die voorin start door de afwezigheid van Darwin Nunez.
Liverpool-fans zullen met enig recht beweren dat de blessures van Virgil van Dijk, Luis Diaz, Diogo Jota en een aantal anderen een grote invloed hebben gehad, maar de recente defensieve zwakheden kunnen niet worden weggeredeneerd.
De volgende wedstrijd voor Liverpool is dinsdag de FA Cup derde ronde wedstrijd tegen Wolves (19.45 uur UK), die leuk zou moeten zijn! Op de vraag hoe bezorgd hij is over de situatie van Liverpool, zei Klopp: “Ja, hoe kun je dat niet zijn na zo’n wedstrijd? Ik kan hier niet staan en zeggen dat het niet gebeurd is. Natuurlijk moeten we er erg bezorgd over zijn.” Brighton had ondertussen de tijd van hun leven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *