Meteen naar de inhoud
Home » Luis Díaz mist waarschijnlijk nog drie maanden door blessure

Luis Díaz mist waarschijnlijk nog drie maanden door blessure

Het nieuws dat Luis Díaz geopereerd moet worden na een terugval na zijn blessure is ontegenzeggelijk een zware klap. Liverpool zag de hoop op een terugkeer van Luis Díaz aan het begin van het nieuwe jaar vervliegen toen vrijdag bekend werd dat hij een terugslag had gehad op zijn weg naar herstel.

De 25-jarige speler moest het wintertrainingskamp van de club in Dubai noodgedwongen verlaten na een nieuw fitheidsprobleem. Er werd verwacht dat Diaz klaar zou zijn om deel te nemen na het WK, nadat hij een knieblessure had opgelopen in Liverpool’s nederlaag tegen Arsenal in oktober. Destijds werd gedacht dat hij geen significante schade had opgelopen aan zijn ACL of LCL.

Nadat hij aanvankelijk terugkeerde naar de training toen Liverpool eerder deze week in Dubai aankwam, werd zijn nieuwe blessureprobleem door Jurgen Klopp omschreven als “een behoorlijke klap in het gezicht”. The Reds wachten nog steeds op de resultaten van een formele beoordeling van de knieblessure van Luis Diaz, maar naar verluidt zou de vleugelspeler tot maart niet inzetbaar zijn. De Colombiaanse vleugelspeler is teruggevlogen naar Merseyside voor een beoordeling in de faciliteiten van de club, en de hoop is dat het probleem dat hij heeft opgelopen slechts een kleine tegenslag zal blijken te zijn.

“Het is duidelijk dat het een grote teleurstelling is voor ons allemaal, ook voor hem,” zei de manager van Liverpool. “Het was een niet-situatie op de training. Niets en [toen] voelde hij iets.” Blessures zijn aantoonbaar een grotere aartsvijand voor Klopp’s Liverpool dan Manchester City, omdat zoveel van zijn ploeg herhaaldelijk moeite heeft om fit te blijven. Volgens Pipe Sierra van Win Sports TV betekent de schade aan de laterale collaterale band van de speler dat hij minstens tot maart 2023 uitgeschakeld zal zijn. Als hij tot maart aan de kant staat, kan Diaz tot 17 wedstrijden van Liverpool missen, waaronder het eerste deel van de Champions League tegen Real Madrid.

Klopp kon in ieder geval een positieve update geven over Elliott, die vroegtijdig werd gewisseld tijdens de vriendschappelijke nederlaag van zondag tegen Lyon: “Harvey kreeg een tik voordat we scoorden. Ik denk dat we geluk hadden. Hij voelt zich prima.” De aanhoudende afwezigheid van de invloedrijke Diaz zal sterk gevoeld worden door de hoofdtrainer, die momenteel alleen Roberto Firmino, Darwin Nunez en Mohamed Salah beschikbaar heeft als zijn senior aanvallers. Liverpool heeft voor maart wedstrijden in de Premier League, Champions League, FA Cup en Carabao Cup. Díaz heeft vier doelpunten gemaakt en drie assists bijgedragen in 11 Premier League en Champions League optredens dit seizoen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *