Meteen naar de inhoud
Home » Naby Keïta zou Liverpool kunnen verlaten aan het einde van het seizoen

Naby Keïta zou Liverpool kunnen verlaten aan het einde van het seizoen

Geen enkele Liverpool-speler was de afgelopen jaren zo frustrerend inconsistent en blessuregevoelig als Naby Keïta. Zijn contract loopt aan het einde van het lopende seizoen af en Sky Germany’s Florian Plettenberg beweert dat het onwaarschijnlijk is dat hij een nieuw contract zal tekenen. Er gaan al maanden geruchten over een eventuele verlenging van Keita, maar tot op heden is er nog geen akkoord.

Het lijkt er dus op dat het nieuws dat velen verwachtten, iets dichterbij is gekomen, nu onze nummer 8 op weg lijkt om Anfield te verlaten en zijn vijfjarig verblijf bij de Reds te beëindigen. De Guinese international kwam in 2018 bij de Reds nadat de club zijn vrijwaringsclausule van 48 miljoen pond van RB Leipzig had geactiveerd. Keita vertelde Liverpool afgelopen zomer al dat hij zijn toekomst overwoog te midden van zorgen dat ze hem op dat moment geen nieuwe deal hadden aangeboden.

Hij speelde in zijn debuutseizoen 25 keer in de Premier League voor de ploeg van Jurgen Klopp, maar dat is de meeste competitiewedstrijden die hij in één campagne voor de Reds heeft gespeeld. Het is onmogelijk om te weten wat Keïta had kunnen bereiken bij de Reds als hij lang gezond was gebleven. Zijn carrière op Anfield is echter een beetje een tegenvaller: Keita heeft zijn onbetwistbare talent nooit echt laten zien in Engeland.

Hij startte dit seizoen slechts twee keer in de Premier League, vooral door een hamstringblessure. Zijn eerste optreden in de Premier League was tegen Aston Villa op Boxing Day, en is een van de slechts 11 optredens in alle competities tot nu toe dit seizoen. Als de 27-jarige besluit om van Merseyside te vertrekken, zullen we uiteraard geen geld terugverdienen voor zijn diensten, maar dit vergroot de kans op een volledige vernieuwing van het middenveld in de zomer.

90min onthulde in oktober dat een aantal Premier League clubs hem in de gaten hielden, en het schijnt dat Tottenham onder degenen is die nog steeds een contractvoorstel overwegen. Graeme Bailey heeft TEAMtalk verteld dat RB Leipzig en Lyon tot de clubs behoren die geïnteresseerd zijn om hem op vrije voeten te stellen.

Het lijkt een bepalende zomer te worden voor de Reds, met veel spelers die komen en gaan, samen met potentieel nieuw eigendom. De ploeg van Jurgen Klopp staat 10e in de Premier League met slechts acht overwinningen uit 20 wedstrijden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *