Meteen naar de inhoud
Home » Full-back Calvin Ramsay is geopereerd aan een blessure

Full-back Calvin Ramsay is geopereerd aan een blessure

Liverpool full-back Calvin Ramsay heeft een operatie ondergaan om een blessure te verhelpen die hem voorlopig uit de roulatie zal houden. Jurgen Klopp schrapte hem uit de onlangs aangepaste Champions League selectie van Liverpool en maandag werd bevestigd dat de Schot enige tijd uitgeschakeld zou zijn.

Liverpool heeft Diogo Jota, Roberto Firmino en Virgil van Dijk deze week zien terugkeren van blessures, en Luis Díaz is gezien terwijl hij in het AXA Training Centre aan het hardlopen was om zijn revalidatie voort te zetten. Eerder deze week doken berichten op dat de reden voor Ramsay’s weglating uit Liverpool’s Champions League selectie voor hun komende Laatste 16 confrontaties met Real Madrid te wijten was aan een mogelijk langdurige knieblessure die hij had opgelopen.

De 19-jarige kwam afgelopen zomer voor ongeveer 4 miljoen pond naar Anfield van de Schotse Premiership-ploeg Aberdeen, met een contract tot juni 2027. Ramsay maakte zijn langverwachte debuut in een goedkope voetbalshirts begin november, toen hij van de bank kwam in een overwinning op Napoli in de groepsfase van de Champions League. Sinds zijn overstap naar de Engelse Premier League wordt hij echter geplaagd door blessureleed, al tijdens zijn medische keuring, toen een scan een niet eerder ontdekte stressfractuur in zijn rug aan het licht bracht.

Ramsay heeft nu een foto gepubliceerd op zijn Instagram-account, waarop hij in een volledige operatiejas te zien is, na zijn operatie. “De operatie is goed gegaan tijd om te rusten, te herstellen en sterker terug te komen!”, plaatste hij een foto van zichzelf in een ziekenhuisbed. Hij ontving berichten van zijn voormalige Dons teamgenoten die hem en zijn herstel steunden.

Ramsay zal naar verwachting geen rol meer spelen voor Liverpool in de campagne 2022-23, terwijl hij ook Schotland niet zal kunnen vertegenwoordigen tijdens de Euro 2024 kwalificatiewedstrijden eind volgende maand. Zijn blessure komt als een klap voor Liverpool, dat in de laatste competitiewedstrijd tegen Everton twee sterren van het eerste elftal mocht verwelkomen, maar anderen heeft uitgesloten. In de tussentijd moet Schotland het eind maart op Hampden opnemen tegen Cyprus en Spanje in de kwalificatiewedstrijden voor Euro 2024.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *