Meteen naar de inhoud
Home » Saudi-Qatari consortium is klaar om Liverpool over te nemen in een eerste bod van 3,2 miljard pond

Saudi-Qatari consortium is klaar om Liverpool over te nemen in een eerste bod van 3,2 miljard pond

Na eerdere berichten over interesse in de aankoop van Liverpool door een Saudi-Qatari consortium, is dit nu bevestigd door een betrouwbare bron. David Lynch van The Sporting News beweert dat de twee Golfstaten het vooruitzicht onderzoeken om met elkaar samen te werken in een gezamenlijk bod op de club uit Anfield “om een biedingsoorlog te vermijden” voor de activa die Fenway Sports Group in november te koop stelde.

De Reds zijn te koop aangeboden door Fenway Sports Group (FSG), die de club sinds 2010 in bezit heeft. FSG beweert publiekelijk dat het mogelijk blijft om nieuwe investeringen aan te trekken waardoor zij de controle over Liverpool kunnen behouden, maar uit rapporten blijkt dat een volledige verkoop de voorkeur geniet.

Een Saudi-Qatari consortium heeft zich gevormd om een bod van meer dan 3 miljard pond uit te brengen om Liverpool te kopen van Fenway Sports Group, volgens de berichten. Dat is volgens Liverpool.com medewerker David Lynch, met een eerste bod van £3.2bn ($3.9m/€3.7m) verwacht in wat snel een biedingsoorlog zou kunnen worden.

Dit komt na soortgelijke beweringen van Al Bawaba en vervolgens The Mail, hoewel Lynch uitlegt dat het Saudi-Qatari consortium niet de enige geïnteresseerde partij is. Als een dergelijke overname zou plaatsvinden, zou Liverpool de tweede Premier League-ploeg worden die op enigerlei wijze door een Saudisch consortium wordt gecontroleerd. Maar hun gedeelde rijkdom plaatst hen in een zeer sterke positie om een overname van Anfield te voltooien. De twee partijen worden beschreven als particuliere investeerders, maar er wordt verwacht dat ze banden hebben met hun respectieve staten.

Nadat ze de club in 2010 kochten voor 300 miljoen pond (het equivalent van 478 miljoen dollar in die tijd) zou een doorverkoop van meer dan 4 miljard dollar een aanzienlijke winst betekenen. Tegen die prijs zouden de Reds de duurste club in de geschiedenis van de Premier League verkopen, maar FSG zou niet graag overhaast een beslissing nemen en andere bieders worden uitgenodigd zich te melden.

De Daily Mail meldt dat de Amerikaanse groep gesprekken heeft gevoerd met twee in het Midden-Oosten gevestigde consortia. Ze zouden particuliere bedrijven zijn in plaats van staatsbedrijven. Ondanks een bericht van de Boston Globe eerder in de week dat een gedeeltelijke verkoop in dit stadium de voorkeur van FSG zou hebben, is een volledige verkoop altijd al aan de orde geweest sinds de beslissing om de Reds te koop te zetten bekend werd gemaakt.

Bovendien zei Fenway Sports Group Holdings LLC dat het samenwerkt met Goldman Sachs Group en Morgan Stanley terwijl het de interesse van kopers voor de club peilt, zeiden de mensen, die vroegen om niet geïdentificeerd te worden. FSG zou alleen verkopen aan de juiste koper, en het is twijfelachtig of investeerders uit Saoedi-Arabië en Qatar ethisch verantwoord zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *