Meteen naar de inhoud
Home » Vigil van Dijk heeft medelijden met Sadio Mane

Vigil van Dijk heeft medelijden met Sadio Mane

Vigil van Dijk voelt mee met Sadio Mane en zijn WK-droom omdat hij hetzelfde liefdesverdriet leed toen hij Euro 2020 miste. Hij heeft gesproken met Mane, die ondanks zijn blessureleed toch is opgenomen in de selectie van Senegal, en heeft veel begrip voor zijn situatie. Mane zat de laatste wedstrijd van zijn club voor de pauze uit – een 2-0 overwinning op Schalke – maar werd toch opgenomen in de WK-selectie van Senegal. “Ik denk niet dat hij zal spelen (tegen Nederland),” zei hij. “Ik weet zeker dat hij er een dapper gezicht op zal zetten, maar het is zwaar en ik heb medelijden met hem.”
Liverpool-baas Jurgen Klopp zei eerder deze maand dat het niet eerlijk zou zijn om van spelers te verwachten dat ze tijdens het toernooi politiek protesteren en drong erop aan de aandacht te richten op de bestuursorganen. Maar Van Dijk is er vast van overtuigd dat hij de ploeg van Jurgen Klopp wil helpen het schip te stabiliseren na de inconsistente openingsmaanden van de campagne.
Van Dijk vindt het geweldig om op zijn 31e mee te doen aan zijn eerste WK en zegt dat zijn Euro 2020 hartzeer het nog specialer maakt. De aanvoerder van Nederland zal zijn 50e cap winnen tegen Senegal in wat zijn eerste grote toernooi wordt.
Het evenement, dat zondag begint, is politiek geworden door de timing – midden in het Europese seizoen – en mensenrechtenkwesties. En hoewel Van Dijk zich niet wil mengen in het debat over de vraag of spelers al dan niet een standpunt moeten innemen in het Midden-Oosten, is hij bereid zich uit te spreken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *